Nieuws

Wat te doen met de bitcoins in je belastingaangifte?

Gepubliceerd op 22 januari 2018 door Suzan de Wit

Bitcoins zijn hot! heb jij ze al? Ik leg je kort uit hoe je het bezit en de winst van je bitcoins (en alle andere crypto currencies) thuis horen in de belastingaangifte over 2017.
Ook krijg je voor 2018 tips hoe je het slimste met je bezit en winst om kunt gaan!

Hoe werkt het?
In Nederland betalen we allemaal belasting, we kennen 3 boxen:
Box 1: Werk & Inkomen (hier valt ook je eigen bedrijf onder wanneer je een eenmanszaak hebt)
Box 2: Aanmerkelijk belang
Box 3: Vermogen De te betalen belasting wordt door de belastingdienst berekend. Lees meer...


“Een goede boekhouder levert je geld op!”

Gepubliceerd op 12 januari 2018 door Suzan de Wit

Als boekhouder krijg ik vaak de volgende vraag: “en hoe verdien jij jezelf terug dan?”

Voordat ik deze vraag kan beantwoorden is het handig om te weten dat er 2 soorten ondernemers worden onderscheiden bij de belastingdienst; de Resultaatgenieter en de Ondernemer met Winst uit Onderneming.

De resultaatgenieter (oftewel ROW aangifte)
Hiervoor geldt dat je grofweg  niet je volledige bestaansrecht uit je onderneming kan halen, dus dat er nog een andere bron van inkomsten hiernaast zou moeten zijn. Bij de ROW aangifte dien je een vrij eenvoudige particuliere aangifte in. Lees meer...


Zwangerschapsuitkering 2005-2008

Gepubliceerd op 1 november 2017 door Suzan de Wit

Goed nieuws!

Er komt alsnog een zwangerschapsuitkering voor zzp’ers die tussen 2004 en 2008 zwanger waren.

Vrouwelijke zelfstandigen die tussen 7 mei 2005 en 4 juni 2008 zijn bevallen maar geen uitkering kregen, kunnen alsnog geld krijgen. Het gaat om naar schatting 20.000 vrouwen, die recht hebben op zo’n € 5.600 euro compensatie, een bedrag dat overeenkomt met de gemiddelde uitkering die bevallen zelfstandigen in 2017 hebben gekregen.

Door een wijziging in de Wet arbeid en zorg (Wazo) verviel in mei 2005 de zwangerschaps- en bevallingsuitkering voor zelfstandigen.

Lees meer...

BTW aangifte kwartaal 2 2017

Gepubliceerd op 2 juli 2017 door Suzan de Wit

Het is weer zover, tijd voor de BTW aangifte over kwartaal 2 (april, mei en juni).
Je hebt de hele maand juli de tijd om je BTW aangifte in orde te maken en in te dienen.
Ben je de belastingdienst BTW schuldig? Zorg dan dat je het uiterlijk vrijdag 28 juli overmaakt zodat je zeker weet dat het maandag 31 juli bijgeschreven staat op de rekening van de belastingdienst.

Heb je nog openstaande debiteuren uit vorig jaar, misschien kun je de afgedragen BTW nu wel terugvragen, neem hierover vrijblijvend contact op met ons. Lees meer...


Over 50 jaar is (bijna) iedereen ZZP’er

Gepubliceerd op 30 januari 2017 door Suzan de Wit

Afgelopen week was het dan eindelijk zover, de uitzending van Ondernemend Drenthe werd uitgezonden en staat nu ook online. In dit programma vertelde ik waarom ZZPerfect werkt en waarom ik denk dat over een aantal jaren de meeste mensen op een soort van ZZP/freelance basis aan de slag zullen zijn.

Benieuwd naar mijn verhaal? Vanaf een minuut of 14 zie je hier mij in actie!

PS; ik ben natuurlijk de Wit en niet de Vries, maar dat wordt vast snel aangepast door de redactie 🙂

 

 

  Lees meer...


Eindejaarstips 2016

Gepubliceerd op 9 december 2016 door Suzan de Wit

Eindejaarstips ZZPerfect

Het einde van het jaar komt snel in beeld, de eerste oliebollen zijn hier al voorbij gekomen!

Dit betekent dat je nog een paar weken de tijd hebt om je boekhouding eens kritisch te bekijken en te zien of er nog slimme tips zijn die je kunt toepassen die je misschien nog weer belasting kunnen besparen. We hebben in dit overzicht een onderverdeling gemaakt voor je. Onder het kopje Direct toepasbaar vind je een aantal regelingen waar je dit jaar nog invloed op kunt uitoefenen door bijvoorbeeld strategische aankopen te doen. Lees meer...


ZZPerfect in het nieuws!

Gepubliceerd op 22 november 2016 door Suzan de Wit

Afgelopen week ben ik geïnterviewd naar aanleiding van de overname van ZZPerfect!

Leuk om zo te kunnen vertellen waarom ik geloof in het concept van ZZPerfect en ook zeer actueel nu onze staatssecretaris toch de wet DBA in de koelkast heeft gezet.

Hierbij de link:
http://www.noordbizz.nl/…/12601-suzan-de-wit-nieuwe-eigenaa…

  Lees meer...


De auto, de belastingdienst en de ondernemer!

Gepubliceerd op 17 oktober 2016 door Suzan de Wit

De auto, de belastingdienst en de ondernemer…

Wanneer je de keuze hebt gemaakt om voor jezelf te beginnen herken je het vast wel, iedereen adviseert je om de auto op de zaak te zetten want ‘dat is lekker voordelig’. Heb je een oude auto en rijd je ook veel privé dat is dit misschien wel waar maar er zijn ook veel situaties denkbaar waarin andere oplossingen veel voordeliger zijn. In deze blog ga ik kort uitleggen hoe de autoregeling in elkaar steekt. Lees meer...


VAR en modelovereenkomsten

Gepubliceerd op 19 maart 2016 door Suzan de Wit

Huidige regeling – VAR
De VAR is een verklaring die je aan het begin van het jaar aanvraagt bij de belastingdienst. Je vult als opdrachtnemer een aantal vragen in en op basis daarvan bepaalt de belastingdienst wat voor soort ondernemer je bent. Krijg je de VAR WUO dan is de opdrachtgever vrijgesteld van loonheffing èn heb jij als op drachtnemer recht op een aantal regelingen die belastingtechnisch interessant zijn. Denk hierbij aan de starters- en zelfstandigenaftrek. Op dit moment ben jij als opdrachtnemer dus hiervoor verantwoordelijk en ben je ook aansprakelijk voor eventuele naheffingen als je VAR niet blijkt te kloppen. Lees meer...


Moneybird pakketten

Gepubliceerd op 19 februari 2016 door Suzan de Wit

Moneybird pakkettenMaak jij al gebruik van Moneybird of Moneymonk en kun je wel wat hulp gebruiken? Of wil je er graag gebruik van gaan maken? (want ja, het is inderdaad super handig!).

ZZPerfect biedt meerdere pakketten aan waarmee wij jou ondersteunen om grip te krijgen en te houden op de financiën van je bedrijf. Afhankelijk van het soort pakket hebben we op regelmatige basis contact om je administratie op orde te krijgen en te houden.

Informeer vrijblijvend eens nar de mogelijkheden via info@zz-perfect.nl, je kan ons ook bellen op 06-53702204. Lees meer...


Nieuws categorieën

  • Belastingzaken
  • Boekhouding en administratie
  • Zzp'er worden
  • ZZPerfect nieuws